2015. december 24., csütörtök

Karácsonyi párna

Idén is készült egy karácsonyi díszpárna, szarvasos-hintalovas, és a tavaly karácsonykor elkezdett szarvasos minta a rátét. Szerencsére jól megfér a tavalyi piros párnákkal.

Boldog karácsonyt mindenkinek, aki erre jár!



2015. december 19., szombat

Mézeskalácsok a karácsonyi vásárba


A vásárba nem lett olyan sok, csak 5 zacskóval, de az el is fogyott hamar. Délelőtt vittük ki az ovis standhoz, akkor még nem nagyon voltak ott nézelődők, vásárlók. Aztán ebéd és gyerekfoglalkozás- karácsonyfadísz-készítés után visszamentünk, mert Réka szerette volna árulni még a mézeseket, de addigra meg már nem volt mit... 

Talán holnap készül a következő adag...még mielőtt eltűnik lassanként a dobozból az összes díszítetlen mézeskalács...










2015. december 14., hétfő

Advent

Az adventi naptár kicsit kaotikus lett, mondhatjuk úgy is, hogy bohém, de szeretjük. Hosszasan készült, lassanként alakult. A benne levők is. Volt rajta angyal, kesztyű, aztán csillag, madárházikó, később bele is költözött egy madárka.




A(z egyik) holnapi zsák


 A koszorúra a gyűjtögetett kincseinket pakoltuk, makkokat, tobozokat...


Már a legkisebbek is ügyesen mézeskalácsoznak.


A második gyertya....


  Közben Mikulást is vártuk....


És még sok-sok mézeskalács készült, a többiről és az alkalmakról egy következő bejegyzésben bővebben majd...



2015. december 9., szerda

Még néhány őszi kép

Aztán rögtön áttérünk a télre. Csak ezek elmaradtak eddig, pedig olyan szép narancssárga, napsütéses október legeslegvégi nap volt ez.





2015. december 1., kedd

Vége a napsütötte novembernek

Múlt héten még 20 fok fölött jártunk, szinte folyamatosan sütött a nap, alig esett az eső, ami elég furcsa volt, de örültünk neki. Abban az évben, amikor szeptemberben ideköltöztünk, folyamatosan esett, mintha dézsából öntenék, úgyhogy ehhez vagyunk szokva, de azóta kiderült, hogy az (is) egy kirívó év volt. Az évet úgy értem, hogy ősszel, télen, tavasszal, mintha állandóan esett volna. De tényleg akár 3 napon vagy egy héten át olyan intenzitással, mint ahogy otthon csak 10-20 percig szokott egyhuzamban. A gyerekek (is) hamar megszokták az esernyős közlekedést az esőben, ma már fel se tűnik egy kis szemerkélés. Mint ahogy Giorgio bácsi mondta: Ja, az nem eső!
Szóval vége az ősznek, már jeget is kapartam az autóról, kétszer is. Ja, volt azért egy rövid, egy hetes ködös idő, amit kevésbé kedvelünk, ellenben látványnak nem rossz.  

A tavat jól körbefotóztam...







A madarakat is el kezdtük etetni újra. Tavaly kezdtük, akkor 1 hét kellett nekik, hogy az etetőre merészkedjenek, most 1 nap. :-) A vörösbegyek már folyamatosan itt laknak a kertben, tavaly ideköltöztek. :-) És megint minden nap egy új faj jelenik meg. Úgy látszik, így terjed az információ.