2011. november 27., vasárnap

Mézeskalács tippek 2. Az írókázás

1. A legegyszerűbb írókát, a műanyag zacskót használom. A zacskó legyen jó erős, nem az a könnyen szakadós fajta.
2. A zacskóba betöltök a mázból kb. egy öklömnyit, hogy jól beleférjen a kezembe, így lehet vele jól dolgozni. Ha több kerül bele, akkor csúszkál a kézben, nem lehet olyan stabilan fogni, ha kevés van már benne, nehéz már jól megfogni, akkor töltök hozzá még.
3. A máz betöltése után a zacskón nagyon kicsi, kb. fél mm-es lyukat vágok. Ha kisebb lyukat vágsz, mint amit gondolnál, akkor sokat nem tévedhetsz, nekem ez be szokott jönni. Ha nem, akkor még mindig lehet javítani, bár ilyenkor már nehéz, sokszor túl nagy lesz a második vágásra, ezért lehet, hogy legjobb új zacskóval próbálkozni.
4. Ezután kezdődhet az írókázás. Ilyenkor derül ki, jó-e a máz anyaga. Ha folyik, túl híg, ha törik, túl sűrű, ilyenkor még lehet korrigálni (ld. A mézeskalács díszítő tippek 1. máz bejegyzésben).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése